Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного космічного агентства України

30 квітня 2015 року у приміщенні Державного космічного агентства України відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКА України щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)», який впроваджується спільно із Національним інститутом аерокосмічних технологій (INTA) Королівства Іспанія.

В. о. керівника проекту від України Сергій Капштик підкреслив важливість спільної роботи європейських та українських експертів, зокрема щодо розробки проектів законів України про державне регулювання у сфері супутникової навігації та у сфері дистанційного зондування Землі аерокосмічними установами. У свою чергу, керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела висловив готовність європейської сторони надалі сприяти успішній реалізації проекту.

 Заступник керівника проекту від Королівства Іспанія Хосе Мануель Горостьяга Угальде підвів підсумки роботи протягом шостого звітного періоду та окреслив основні досягнення проекту, зокрема у частині гармонізації законодавства України у космічній сфері до норм ЄС. Також учасникам засідання був представлений новий постійний радник проекту Кармен Родрігез.

Участь у заході взяли партнер постійного радника проекту Микола Демиденко, керівник третього відділу програм допомоги "Енергетика, транспорт та навколишнє середовище" Вальтер Треттон та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Артем Тахтаров.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини