В Нацдержслужбі відбулася робоча зустріч з європейськими експертами щодо подальших кроків у впровадженні нового Закону України «Про державну службу»

З 22 по 25 червня 2015 року в Україні проходила місія європейських експертів Центру Східного партнерства Естонії "Обмін передовим досвідом, а також надання допомоги у рамках інформаційної кампанії щодо роз'яснень положень «Закону про державну службу (нова редакція)»в рамках інструмента інституційної розбудови Європейської Комісії TAIEX.

Метою місії була розробка проекту комунікативної стратегії щодо представлення нового Закону України «Про державну службу»  державним службовцям та громадськості.

Під час зустрічі з представниками Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу міжнародні експерти Ехтель Халісте та Анелі Кімбер акцентували увагу на необхідності інформування громадськості під час проведення структурних реформ в державі і наголосили на необхідності розробки комунікативної стратегії з питань реформ державної служби. Крім того, експерти представили досвід країн ЄС, зокрема досвід Естонії, у цій сфері.

Також в рамках зустрічі було представлено досвід Центру щодо проведення комунікативних заходів та інформаційно-роз’яснювальних кампаній з питань впровадження нового законодавства про державну службу, випуску і поширення інформаційно-аналітичних матеріалів, посібників, навчальних програм, тощо.

Центр  представив досвід з опитувань громадської думки щодо реформування державного управління, проведення аналізу практики діяльності структурних підрозділів органів виконавчої влади,  відповідальних за зв’язки з громадськістю, виконання функцій щодо сприяння розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики.

 

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини