Відбулась міжвідомча нарада з питань співробітництва в рамках ОЧЕС

02 вересня 2015 року в Міністерстві закордонних справ України під головуванням Посла з особливих доручень А. П. Кононенка відбулась міжвідомча нарада з питань співробітництва в рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

У ході засідання його учасники обговорили програму діяльності ОЧЕС у період головування Румунії, порядок забезпечення участі у заходах, передбачених календарем діяльності ОЧЕС до кінця поточного року, та питання взаємодії між МЗС України, Генконсульством України в Стамбулі і Постійним міжнародним секретаріатом ОЧЕС в рамках реалізації програми. Разом з тим, було розглянуто питання проведення моніторингу діяльності ОЧЕС, що сприятиме недопущенню посягань на територіальну цілісність та суверенітет України.

За результатами міжвідомчої наради було прийнято рішення щодо посилення міжвідомчого співробітництва в рамках реалізації заходів, передбачених програмою діяльності ОЧЕС у 2015 році.

У заході взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства культури України, а також представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами  Інна Бєлобратова.

Довідково: 25 червня 1992 у м. Стамбул 11 країн Причорномор'я підписали Стамбульську декларацію про створення Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Статут Організації був підписаний 5 червня 1998 у ході Ялтинського саміту ОЧЕС та набрав чинності 01 травня 1999 року.

Членами Організації є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Відповідно до Статуту країни-члени співпрацюють за різними напрямками, у тому числі реформа державного управління. Головним органом ОЧЕС є Рада міністрів закордонних справ, допоміжними органами ОЧЕС є робочі групи з різних питань.

Виконавчим органом організації є Постійний міжнародний секретаріат ОЧЕС, розташований у м. Стамбул.

У квітні 2009 року Україна отримала статус країни-координатора Робочої групи ОЧЕС з питань інституційного розвитку та належного урядування.

16 – 17 травня 2013 року відбулося засідання Робочої групи, на якому Україну як головуючу країну у зазначеній організації з січня по червень 2013 року представляли представники Нацдержслужби.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини