Відбулися VII щорічні Рішельєвські академічні читання

25 вересня в місті Одеса відбулися VII щорічні Рішельєвські академічні читання на тему «Управління людськими ресурсами на державній службі: нові підходи та технології».

Організаторами заходу виступили Національне агентство України з питань державної служби, Національна академія державного управління при Президентові України, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада, Одеська міська рада.

Метою VІІ Щорічних Рішельєвських академічних читань було обговорення питань побудови ефективної структури публічної адміністрації на основі європейських принципів державного управління, реформування системи управління людськими ресурсами на державній службі шляхом запровадження прозорої кадрової політики та деполітизації в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

Відкрив Рішельєвські читання та виступив з вітальним словом Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

З вітальним словом до учасників заходу також зверталися заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Федорчук, заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко, Президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Юлія Марушевська, заступник голови обласної ради Петро Хлицов, секретар Одеської міської ради Олег Бриндак та Перший радник Посла Франції Фредерік де Туше.

Ключовою темою пленарного засідання стало обговорення проекту Стратегії реформування державного управління України на 2015-2020 роки, який презентував Костянтин Ващенко. Стратегію розроблено з метою посилення загальної управлінської та адміністративної спроможності державного апарату на основі принципів належного врядування та кращого досвіду держав – членів СС, перетворення його на ефективний інструмент безперервного і стійкого розвитку держави.

Особлива увага у виступах доповідачів була приділена одному з пріоритетів проекту Стратегії, спрямованому на створення престижного, політично нейтрального, відповідального інституту державної служби, розмежування політичних і адміністративних посад та запровадження інституту державних секретарів на державній службі, а також ключовим аспектам компетентнісного підходу у підготовці кадрів для органів державної влади.

Після пленарного засідання відбулась робота у трьох секціях для обговорення реформування державного управління відповідно до стандартів Європейського Союзу, розроблення нових стандартів вищої освіти для державних службовців і впровадження нових методів кадрового менеджменту у державних органах.

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, керівники кадрових служб центральних органів виконавчої влади та представники органів місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів та центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації, інститутів громадянського суспільства.

 ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини