Дні інституційної розбудови – 2015

1-2 жовтня 2015 року у м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулося щорічне засідання національних контактних осіб з впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA «Дні інституційної розбудови – 2015» за сприяння Генерального Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та розширення.

У рамках роботи щорічного засідання представники Європейської Комісії  презентували нові правові рамки політики розширення та сусідства, здійснили комплексний огляд щодо впровадження інструментів інституційної розбудови та обговорили низку питань, пов’язаних з впровадженням зазначених інструментів у країнах-бенефіціарах Інструменту передвступної допомоги та Інструменту європейської політики сусідства.

Основною подією цьогорічної конференції стало представлення Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань розширення пакету нововведень щодо механізму використання інструмента Twinning. Відповідно до представлених змін орагани-бенефіціари залучатимуть допомогу в рамках інструмента Twinning за спрощеною процедурою, що дозволить значно скоротити час на підготовку проектів.

02 жовтня 2015 року відбулась окрема зустріч національних контактних осіб східного регіону Інструменту європейського сусідства (ENI-East) та Інструменту передвступної допомоги з програмою SIGMA.

У ході зустрічі головний радник з питань державної служби та управління людськими ресурсами, координатор діяльності у рамках програми SIGMA в Україні Войчек Зелінські представив робочий план співпраці до кінця 2015 року з країнами східного регіону та наголосив на необхідності посилення співпраці і координації.

У зазначеному заході взяли участь національні контактні особи країн-бенефеціарів Інструменту європейської політики сусідства та представники країн-членів Європейського Союзу.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у конференції «Дні інституційної розбудови – 2015» учать взяв начальник відділу управління проектами Сергій Копань.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини