Впровадження європейських стандартів щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні

15 жовтня 2015 року відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Проект спрямований на підвищення ефективності державного управління залізничною галуззю в Україні та сприяє процесу проведення реформ, впровадженню кращих практик щодо підвищення продуктивності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні.

Із вітальною промовою виступила керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, коротко зазначивши здійснені заходи за останній звітний період.

Учасники засідання обговорили результати місій європейських експертів до України, що відбулися  у період з 05 липня 2015 року по 4 жовтня 2015 року. Важливе місце в обговореннях посіло питання приведення тарифної політики до європейських стандартів та практичної реалізації відповідних директив Європейського парламенту та Ради. Крім того, учасники засідання обговорили заплановані заходи на наступний квартал реалізації проекту.

Постійний радник проекту Хосе Антоніо Саміно Наво представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту, а також окреслив плани на наступний звітній період. Крім того, учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання наглядової ради та заключної конференції.

У засіданні також взяли участь молодший керівник проекту від Республіки Польща Павел Копжинські та заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер, представник заступника лідера проекту від України Євген Кравцов, партнер постійного радника проекту Олександр Федоренко. Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструмента інституціональної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини