Відбулась міжнародна конференція «Залучення. Співпраця. Обмін досвідом» в м. Вільнюс, Литовська Республіка

22 жовтня 2015 року в м. Вільнюс, Литовська Республіка відбулось міжнародна конференція з питань посилення співробітництва «Залучення. Співпраця. Обмін досвідом». Захід організовано Міністерством закордонних справ Литовської Республіки, Центральним агентством управління проектами, за підтримки Представництва Європейської комісії в Литовській Республіці.

Метою заходу є вивчення кращого міжнародного досвіду щодо впровадження інструмента інституційної розбудови Twinning, посилення співробітництва з міжнародними організаціями та програмами Європейського Союзу в контексті проведення політичних та економічних реформ в умовах європейської інтеграції.

Зі вступною промовою до учасників конференції звернувся заступник Міністра закордонних справ Литовської Республіки Андріус Крівас, який зазначив, що міжнародна конференція є унікальним підґрунтям для здійснення обміну досвідом та посилення міжнародних відносин. Разом з тим Андрійус Крівас зазначив, що 2015 рік проголошено європейським роком розвитку (шляхом залучення і використання міжнародних програм технічної допомоги та інструментів інституційної розбудови, що сприятиме посиленню  взаємовигідного співробітництва).

У ході конференції провідними експертами країн-членів Європейського Союзу та представниками міжнародних організацій було висвітлено питання посилення міжнародного співробітництва, зокрема представлено досвід впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX країнами ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» чорноморського регіону та Західних Балкан, представлено основні напрями діяльності Організації економічного співробітництва і розвитку. Разом з тим, було досліджено ймовірні шляхи та підходи щодо  посилення міжнародного співробітництва шляхом налагодження партнерських відносин з Світовим банком і Європейським банком інвестицій, організацією GIZ.

Порядком денним конференції було передбачено проведення пленарного засідання з метою визначення потреб та очікувань країн-бенефіціарів у залученні міжнародної технічної допомоги, нові підходи до впровадження інструмента інституційної розбудови Twinningю Разом з тим, було розглянуто способи залучення представників неурядових організацій та приватних установ до процесу проведення політичних та економічних реформ.

Участь у заході взяли представники Європейської Комісії, міжнародних організацій, національні контактні особи з питань впровадження інструмента Twinning та представники дипломатичних місій.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Бєлобратова Інна, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини