Відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представниками Світового банку

19 листопада 2015 року відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представниками Світового банку.

Метою зустрічі було обговорення напрямів співробітництва Нацдержслужби зі Світовим банком в рамках підготовки Стратегії співробітництва з Україною на 2016-2020 роки.

У вступному слові Костянтин Ващенко окреслив поточний стан реалізації реформи державного управління та державної служби в Україні, визначив основні досягнення, зокрема  розроблення проекту Закону України «Про державну службу», проекту Стратегії реформування державного управління на 2015-2020 роки та проекту Плану заходів з реалізації зазначеної Стратегії.

Координатор програм Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні Алехандро Седеньо висловив зацікавленість у сприянні проведенню реформи державної служби в Україні та готовність у подальшій співпраці.

Участь у заході також взяла старший менеджер портфелю проектів Світового Банку в Україні Клавдія Максименко.

Від Нацдержслужби участь приймала головний спеціаліст сектору міжнародного співробітництва відділу управління стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення Юлія Ярко.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у зустрічі взяли директор Марина Канавець, начальник відділу управління проектами Сергій Копань та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Додатково: Світовий банк є другим кредитором України серед міжнародних кредитно-фінансових організацій після МВФ. Ресурси цієї організації використовуються для підтримки державного бюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проектів, які відповідають пріоритетним напрямам економічного розвитку України.

Співробітництво зі Світовим банком здійснюється на основі прийнятої у лютому 2012 року  Стратегії партнерства  з Україною на 2012 -2016 рр., яка  спрямована на допомогу Уряду у  реалізації програми економічних реформ та інтеграції з ЄС.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини