Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Відрядження директора Центру до м. Баку (Азербайджанська Республіка) з метою участі у десятому засіданні Робочої групи «Реформа державного управління»

У період з 02 по 03 червня 2016 року у м. Баку, Азербайджанська Республіка, проходить десяте засідання Робочої групи (Панелі) «Реформа державного управління» в рамках Тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Захід організовано з метою обговорення проміжних результатів впровадження Плану заходів Робочої групи на 2016 рік в рамках Робочої програми Тематичної платформи на 2014-2017 роки, а також питання реформування державного управління у країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство».

З вітальною промовою до учасників ювілейного засідання звернувся Iнам Kарімов, Голова Державного агентства з питань публічної служби та соціальних інновацій при Президентові Азербайджанської Республіки, який підкреслив стратегічну важливість підтримки ЄС в контексті реалізації реформ у сфері державного управління та модернізації системи надання державних послуг у країнах Східного партнерства.

У ході засідання учасники здійснили загальний огляд реалізації Робочої програми Тематичної платформи на 2014-2017 роки та ознайомились з ключовими підходами Європейської Комісії у забезпеченні підтримки реалізації реформи державного управління в країнах Європейської політики сусідства (ЄПС) за результатами проведеного програмою ОЕСР/ SIGMA огляду ЄПС.

Країни-лідери кожної з чотирьох існуючих сфер Робочої групи окреслили результати реалізації заходів в рамках Робочої групи на місцевому та регіональному рівнях в країнах Східного партнерства, представили перелік запланованих у 2016 році заходів.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець, у свою чергу, представила основні досягнення в рамках реалізації Плану заходів Робочої групи у 2016 році. Разом з тим, було окреслено подальші кроки шодо успішної реалізації заходів у рамках сфери «Ефективне управління технічною допомогою» Робочої групи, де Україна виступає країною-лідером, та розповіла про заходи, заплановані Нацдержслужбою у 2016 році.

У засіданні також взяли участь представники країн-членів ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», представники органів державної влади країн-членів ЄС та громадськості. 

Довідково: з 2011 року Україна в особі Нацдержслужби приймає активну участь у сферах діяльності Робочої групи «Реформа державного управління», зокрема на постійній основі бере участь у засіданнях Робочої групи та у заходах, організованих країнами-членами Східного партнерства. співпраця в рамках Робочої групи сприяє виконанню Нацдержслужбою поставлених завдань, зокрема забезпечення формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби, тощо.

Діяльність Робочої групи спрямована на такі напрями:

«Державна служба, державні установи та їх функції (управління людськими ресурсами, загальні засади прийняття та проходження державної служби, нормативно-правові акти)»;

«Прозорість, електронне урядування та захист даних»;

«Децентралізація місцевих/ регіональних органів державної влади»;

«Ефективне управління технічною допомогою».

З 2012 року Україна є країною-лідером у сфері «Ефективне управління технічною допомогою». 

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1956{/gallery}

Підписатися на новини