Відбулась робоча зустріч з представниками Національної школи управління Великобританії

27 вересня 2016 року відбулась робоча зустріч директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марини Канавець з експертами Національної школи управління Великобританії та представниками Програми Україна - НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі - Програма).

У ході робочої зустрічі Марина Канавець окреслила пріоритетні напрями діяльності Центру в контексті реалізації Програми в Україні, зокрема представила досвід координації проведення ряду комунікативних заходів, підготовки до впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України, підвищення кваліфікації державних службовців шляхом проведення тренінгів, семінарів, інших заходів, у тому числі з мовної підготовки, а також досвід розроблення проектних пропозицій щодо започаткування навчальних програм з лідерства та реформи державної служби.

У свою чергу міжнародний радник Джоан Хілл коротко представила основні завдання та функції Національної школи міжнародного управління Великобританії, визначила основну мету перебування експертної місії в Україні.

У ході робочої зустрічі відбулось обговорення проекту Стратегії підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції до 2020 року, а також досягнуто домовленостей щодо можливості залучення експертів Національної школи міжнародного управління Великобританії до організації тренінгових програм для представників вищого корпусу державної служби.

Пріоритетними напрямами співробітництва з Програмою було визначено підписання договору про взаєморозуміння між Нацдержслужбою та Програмою, оновлення формату діяльності Координаційної групи, розробку та реалізацію тренінгової програми лідерства для вищого корпусу державної служби, впровадження тренінгової програми з розвитку працівників служб управління персоналом сектору безпеки і оборони з питань управління людськими ресурсами, проведення базових комп’ютерних курсів, організацію підвищення кваліфікації з мовної підготовки.

За результатами робочої зустрічі було прийнято рішення щодо необхідності проведення наступної зустрічі у листопаді поточного року.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник експертно-аналітичного Іван Рощин, заступник начальника відділу управління проектами – відряджена особа для роботи у Програмі Юлія Василько та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Участь у заході також взяли радник Національної школи міжнародного управління Великої Британії Саллі Ґілл та керівник Програми Ове Уруп-Медсен.

Довідково:

Національна школа управління Великобританії (далі – Школа) є міжвідомчим структурним підрозділом з питань державної служби, що підпорядковується Департаменту міжнародного розвитку, Міністерству оборони, Офісу закордонних справ та співдружності, а також Секретаріату Кабінету Міністрів Великобританії.

Школа забзпечує консультативно-дорадчу підтримку, зокрема на рівні міністерства. До складу Школи входять 6 радників, основні завдання яких полягають у здійсненні аналізу потреб та дослідженні проблемних питань в пріоритетних країнах. Разом з тим, Школа здійснює підтримку проектів з розвитку інституційної спроможності, що фінансуються урядами країн-бенефіціарів і багатосторонніми донорами, а також за рахунок державних програм Великобританії. Представники Школи активно залучаються до реалізації короткострокових та довгострокових проектів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини