Відбулась робоча зустріч з представниками Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні

 22 листопада 2016 року відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представниками Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні з метою обговорення питання посилення взаємодії щодо удосконалення системи мовної підготовки державних службовців.

Голова Нацдержслужби у вступній промові зазначив, що одним з найбільш пріоритетних завдань Нацдержслужби залишається реформа державного управління та державної служби. Разом з тим, було зазначено, що необхідною передумовою ефективної реалізації Закону України «Про державну службу» є професійний розвиток державних службовців, зокрема з вивчення іноземної мови.

Радник з питань преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Карен Робблі окреслила пріоритетні напрями діяльності Посольства та Регіонального офісу англійської мови в контексті підвищення кваліфікації з мовної підготовки, зокрема представила основні досягнення реалізації програм і грантів, у тому числі Програми дистанційного навчання англійської мови і професійного розвитку.

Заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан підкреслив необхідність узгодження питання щодо сертифікації учасників курсів з вивчення іноземної мови.

У свою чергу, керівник Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони Ове Уруп-Медсен наголосив на необхідності визначення відповідальної установи за реалізацію мовної підготовки державних службовців в Україні та посилення її інституційної спроможності.

Участь у заході також взяли помічник Аташе з питань культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Лілія Шило та директор Центру підвищення кваліфікації з іноземних мов Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Медведєва.

За результатами робочої зустрічі учасниками заходу було досягнуто домовленостей щодо посилення співпраці в організації мовної підготовки, зокрема розроблення спеціалізованих навчальних програм, запровадження дистанційних форм навчання та ефективної системи оцінювання рівня володіння іноземною мовою.

 

ФОТО ГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини