Відбулося шосте засідання Керівного комітету проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

13 липня 2017 року у Державній фіскальній службі України відбулося чергове засідання Керівного комітету проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Митною службою при Міністерстві фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

В.о. Голови Державної фіскальної служби України, в.о. керівника проекту від України Мирослав Продан у своїй промові підкреслив важливість реалізації проекту Twinning та визначив основні досягнення, зокрема розроблено законопроекти щодо введення інституту Уповноваженого економічного оператора та приєднання до Спільної транзитної системи (NCTS), які наразі знаходяться на розгляді у Верховній Раді України; здійснюється активна робота з запровадження комплексу «Електронна митниця»; створено Департамент таргетингу та управління митними ризиками; реалізовано ряд заходів з розвитку інфраструктури пунктів пропуску, впроваджено реформи у митній сфері та ін. Крім того, було відзначено ефективну співпрацю ДФС та Державної прикордонної служби України як партнерів проекту та висловлено сподівання щодо продовження активної взаємодії у напрямі спрощення та пришвидшення митних процедур.

У свою чергу, керівник проекту від країни-партнера Райнер Бойсель наголосив на своєчасній та ефективній реалізації заходів проекту упродовж звітного періоду, що зумовлює формування ефективного бачення майбутніх кроків та напрямів діяльності в контексті забезпечення досягнення обов’язкових результатів проекту.

Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке підкреслив стратегічну важливість зазначеного проекту та висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки його реалізації.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників наглядової ради квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів, зокрема реалізовано шість експертних місій у сфері комплексного управління кордонами, що сприятиме спрощенню митних процедур, швидкості митного оформлення та відсутності проявів корупції у відповідності до кращих європейських стандартів.

Участь у заході взяли керівник сектору «Управління державними фінансами та бюджетної прозорості» Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко, представники проекту Twinning для Державної прикордонної служби України, представники ДФС та ін.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, заступник начальника відділу управління проектами.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно відповідних нормативно-правових актів.

Проект Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» охоплює наступні 3 компоненти:

  • Компонент 1 – модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 2 – оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • Компонент 3 – розвиток системи боротьби з корупцією. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини