Відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

07 вересня 2017 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка у підвищенні безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом в Україні». 

Проект впроваджується спільно з Міністерством громадських робіт та транспорту (Королівство Іспанія), Міністерством навколишнього середовища, енергетики та моря (Французька Республіка) та Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща).

Метою проекту є покращення мультимодальної системи перевезень небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом в Україні, а також вдосконалення мультимодального сполучення відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів.

Учасників засідання привітав заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у формуванні державної політики з транспортизації, реалізації та контролю вимог щодо перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом.

Секторальний менеджер з транспортної політики Теодора Андрєєва надала коментарі до квартального звіту проекту, зокрема вказала на те, що важливим є відображення не лише статистичних показників, а й досягнень за компонентами проекту, наголосила на важливості посилення співпраці між партнерами проекту Twinning, що сприятиме досягненню обов`язкових результатів, а також висловила готовність Представництва ЄС в Україні й надалі надавати необхідну підтримку та допомогу у ході впровадження проекту.

Керівник групи "Екологія та економічний розвиток" відділу громадської технічної допомоги Міжнародної та Іберо-американської фундації для адміністрування та державної політики (FIIAPP) Алехандро Буено подякував обом сторонам за активну співпрацю, зосередив учасників заходу на питаннях успішного впровадження проекту.

Керівник проекту від Республіки Польща, виконуючий обов`язки заступника Генерального інспектора дорожнього транспорту Лукаш Брила та молодший керівник проекту від Французької Республіки, Голова місії з питань перевезення небезпечних вантажів Міністерства навколишнього середовища, енергетики та моря Клод Пфовадель наголосили на тому, що необхідною передумовою для подальшого впровадження проекту є здійснення перекладу на українську мову міжнародних нормативно-правових актів у сфері перевезення небезпечних вантажів з подальшою публікацією на Урядовому порталі. Крім того, було висловлено подяку за створення робочих груп для координації реалізації проекту, закріплених за кожним компонентом.

Постійний радник проекту Twinning, заступник директора Бюро інспекційного нагляду Генерального інспекторату дорожнього транспорту Міхал Пєшхала та партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період. Зокрема, наголосили, що було здійснено доопрацювання закону щодо перевезення небезпечних вантажів та попередньо надіслано для надання коментарів усім зацікавленим сторонам.

Також у ході засідання було піднято питання щодо проведення семінару з попередження негативних випадків та їх наслідків під час перевезення небезпечних вантажів для представників Державної служби України з безпеки на транспорті. А також наголошено на необхідності проведення попередньої зустрічі з усіма зацікавленими сторонами щодо подальшого доопрацювання закону про перевезення небезпечних вантажів.  

Участь у засіданні взяли представники Міжнародної та Іберо-американської фундації для адміністрування та державної політики (FIIAPP), Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини