Відбулося шосте засідання наглядового комітету проекту Twinning для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

28 вересня 2017 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Впровадження системи управління відходами електронного та електричного обладнання (WEEE) в Україні».

Проект впроваджується Мінрегіоном спільно з Агентством Австрії з питань навколишнього середовища, Французьким міжнародним бюро з питань води та Регіональним Міністерством з питань навколишнього середовища Іспанії.

Метою проекту є поступове наближення системи управління відходами в Україні до стандартів ЄС шляхом впровадження ефективної та довготривалої системи управління побутовими відходами, зокрема у сфері відходів електронного, електричного обладнання та використаних батарейок.

У вступній промові начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону, партнер постійного радника проекту Twinning
Максим Барінов представив основні досягнення реалізації проекту, зокрема зазначив, що розроблені законопроекти «Про батарейки, батареї і акумулятори» та «Про відходи електричного обладнання» наразі знаходяться на розгляді в профільних міністерствах.  

Постійний радник проекту Еліна Велінова Стоянова-Лазарова представила на розгляд учасників наглядового комітету квартальний звіт проекту, окресливши заходи, що відбулись протягом звітного періоду. Разом з тим, було визначено ключові рекомендації щодо ефективної реалізації проекту Twinning та окреслено перелік заходів, запланованих на наступний звітний період.

У свою чергу, керівник Департаменту міжнародного співробітництва Агентства Австрії з питань навколишнього середовища, керівник проекту від Австрії Йоханнес Майер наголосив на важливості реалізації зазначеного проекту Twinning в Україні.

Водночас, з метою посилення ефективності реалізації проекту та підвищення обізнаності щодо результатів його впровадження серед представників екологічного середовища, підприємств виробника та населення, у ході заходу було обговорено питання створення потужної інформаційної системи. Крім того, було розглянуто питання щодо можливості продовження терміну реалізації проекту.

Участь у заході взяли секторальний менеджер проектів у сфері «Енергетика, навколишнє середовище, екологічна економіка, захист населення» Представництва Європейського Союзу в Україні Жан-Франсуа Море, заступник начальника відділу управління Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Інна Бєлобратова, які представили основні коментарі та зауваження до квартального звіту.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно відповідних нормативно-правових актів. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини