Відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

12 жовтня 2017 року у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», який протягом 2016–2017 років впроваджувався в Україні спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале, Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в наближенні та гармонізації СФС заходів до норм ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості організації торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

Голова Держпродспоживслужби, керівник проекту від України Володимир Лапа у своєму вступному слові привітав учасників заходу та наголосив на злагодженій співпраці між партнерами проекту від країн-учасників консорціуму та бенефіціаром, що сприяло його ефективній реалізації.

Постійний радник проекту Петрас Мачюльскіс представив квартальний і фінальний звіти проекту. Зокрема, було зазначено, що протягом реалізації проекту було розроблено 55 нормативно-правових документів, з яких 11 проектів, передбачених СФС стратегією, 19 проектів актів щодо стандартних операційних процедур та 25 проектів інших нормативно-правових актів.

Із заключними словами виступили також керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл та заступник директора Державної продовольчо-ветеринарної служби Литовської Республіки, керівник проекту від країни-члена ЄС Відмантас Паулаускас.

За результатами засідання було затверджено звіт роботи проекту з 1 липня по 17 жовтня 2017 року та фінальний звіт проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини