Рада управління людськими ресурсами державної служби при НАДС розпочала свою роботу

Відбулося перше організаційне засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС – консультаційно-дорадчого об’єднання, до складу якої увійшли представники HR-департаментів 68 центральних органів виконавчої влади. Організатором заходу виступив Генеральний департамент з питань управління персоналом на державній службі НАДС. 

У вступному слові Голова НАДС Костянтин Ващенко наголосив, що Рада управління людськими ресурсами державної служби є важливим органом координації політики, що стосується управління людськими ресурсами в державних органах. Тому визначення пріоритетів, вироблення конкретних політик, рішень, методологій повинно відбуватись спільно з фахівцями, які забезпечать обмін досвідом та практиками, що допоможуть знайти ефективні відповіді на існуючі виклики реформ державного управління.
Костянтин Ващенко також зазначив, що чекає від представників Ради цікавих і практичних пропозицій щодо удосконалення конкурсних процедур, оцінювання діяльності державних службовців, внесення змін до законодавства про державну службу.
Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій (Volodymyr Kuprii) акцентував увагу на визначенні місії Ради управління людськими ресурсами, визначивши її як обмін досвідом практиків, та наголосив, що фахівці, які ввійшли до склади Ради, насамперед, мають зосередитися на професійному розвитку державних службовців.
Заступник Голови НАДС Zabolotnyy Andriy зупинився на проблемі доброчесності на державній службі та визначив проблеми, на які треба звернути увагу у контексті боротьби з корупційними ризиками.
Про основні завдання та організаційні питання діяльності Ради доповіла директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі Наталія Алюшина, яка очолила Раду.
На обговорення першого засідання Ради винесено такі питання:
1. Конкурсна процедура добору кадрів на державну службу: здобутки та перспективи. 
2. Новації в оцінюванні діяльності державних службовців «2018». 
3. Створення інтегрованої інформаційної системи управління людськими ресурсами на державній службі «HRMIS». 
4. Актуально про зміни до законодавства.
За результатами обговорення та дискусій розроблено та презентовано програми конкретних дій за кожним з напрямів, які отримають своє продовження як у нормотворчих документах, так і в управлінських рішеннях.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини