Голова НАДС Костянтин Ващенко взяв участь у засіданні Наглядової ради проекту HRMIS

Про стан та подальші кроки щодо впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах йшлося на засіданні Наглядової ради проекту HRMIS

Під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Oleksandr Saenkoвідбулося засідання Наглядової ради щодо забезпечення моніторингу та контролю стану впровадження HRMIS.
Голова НАДС Костянтин Ващенко у своєму виступі зазначив, що інформаційна система управління людськими ресурсами в державних органах запроваджується з метою створення єдиної централізованої системи для аналізу та оперативної обробки інформації в сфері державної служби.
Він, зокрема, наголосив, що на виконання Грантової Угоди між МЕРТ та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, а також на виконання одного з головних стратегічних державних документів, а саме Стратегії реформування державного управління, НАДС вже здійснено ряд заходів щодо впровадження зазначеної системи, а саме:
 сформовано відповідну проектну групу щодо реалізації проекту, керівником якої визначено Голову НАДС.
 сформовані робочі групи за напрямами: управління людськими ресурсами, нарахування заробітної плати та технічна група
 забезпечено написання технічної специфікації до інформаційної системи, що знаходиться на фінальному етапі, та процес її попереднього погодження з представниками Світового банку.
 розпочато підготовку тендерної документації відповідно до стандартів Світового банку для подальшого проведення процедури закупівлі.
Костянтин Ващенко наголосив, що ключовим пріоритетом для НАДС є забезпечення високої якості системи. 
У своєму виступі Олександр Саєнко акцентував увагу, що впровадження інтегрованої інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах є одним з пріоритетів реформи державної служби та стандартизацією наборів даних, необхідних для здійснення заходів з управління людськими ресурсами. 
Зазначена система забезпечить ефективний моніторинг державної служби, а також посилить якість управління людськими ресурсами та покращить контроль витрат на персонал.
Він наголосив, що впровадження HRMIS сприятиме:

  • вдосконаленню обміну інформацією між державними органами щодо кадрового планування та підбору персоналу, структури зайнятості, кадрової статистики, підвищенню кваліфікації та розвитку державних службовців, управлінню ефективністю та винагород;
  • зміцненню макроекономічного прогнозування, бюджетного планування та багаторічної спроможності бюджетного потенціалу Міністерства фінансів для досягнення повністю інтегрованої середньострокової фіскальної функції прогнозування;
  • підвищенню потенціалу для оцінки податкових витрат та адміністрування податкових розривів.

Міністр Кабінету Міністрів України зазначив, що з метою ефективного впровадження інформаційної системи 1 грудня 2017 року Урядом затверджено Концепцію впровадження HRMIS в державних органах та план заходів з її реалізації, що є свідченням політичної волі та готовності Уряду України до запровадження на державному рівні даної інформаційної системи.
Олександр Саєнко підтримав пропозицію Костянтина Ващенка щодо перегляду індикаторів фінансової угоди і повідомив, що з цього питання буде підготовлено лист до Європейської Комісії. 
Про підтримку НАДС з боку Світового банку щодо впровадження інформаційної системи розповіла Світлана Проскуровська, Старший спеціаліст з питань державного сектору Світового банку і Мартін Клауке, Керівник відділу належного управління та верховенства права Представництва ЄС в Україні. Вони також відзначили суттєвий прогрес у реалізації Агентством проекту HRMIS.
У засіданні наглядової ради взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, Апарату РНБО, Офісу реформ Кабінету Міністрів України, представники Світового банку, Представництва ЄС в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини