Засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України

15 лютого 2019 року у приміщенні Будинку Уряду відбулося засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України (далі – Комісія) під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

На засіданні було обговорено питання реалізації річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО (далі – РНП), зокрема окреслено основні підходи щодо звітування про стан виконання РНП-2019 та принципи розроблення проекту РНП-2020. Разом з тим, було розглянуто план заходів на 2019 рік щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

У своєму виступі Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко висвітлив питання кадрового забезпечення діяльності міністерств і відомств України в рамках впровадження державної політики євроатлантичної інтеграції у розрізі їх структурної спроможності та потреб у покращенні внутрішньої системи кадрового забезпечення їх діяльності.

Також учасники засідання обговорили календарний план роботи на найближчий період.

Довідково:

Комісія є допоміжним органом при Президентові України. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, а також положенням про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України, затвердженим Указом Президента України від 8 липня 2018 року № 296/2016. Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору, у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна – НАТО.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини