Організація економічного співробітництва та розвитку започаткувала Програму для України

Організація економічного співробітництва та розвитку та Уряд України започаткували Програму ОЕСР для України в межах початкового діалогу щодо вступу до Організації.

Програма була підписана в Парижі на засіданні Ради ОЕСР Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманном і Міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Програма зосереджена на пріоритетах реконструкції та відновлення України, а також на підтримці її цілей щодо вступу до ОЕСР та ЄС. Вона стосується таких структурних питань, як податкова політика та адміністрування, корпоративне управління, державне управління, доброчесність та боротьба з корупцією, конкуренція та екологічна політика.

Вона також охоплює ключові питання відновлення, такі як інфраструктурна політика та підтримка переміщених осіб і біженців, що повертаються. Програма ґрунтується на попередній роботі ОЕСР в енергетичному та аграрному секторах України. Вона реалізовуватиметься у тісній співпраці з іншими міжнародними партнерами, зокрема через Міжвідомчу платформу координації донорської допомоги, в якій бере участь ОЕСР.

Програма для України передбачає посилення участі держави в 24 органах ОЕСР, а також приєднання до більш ніж 70 правових інструментів ОЕСР протягом чотирьох років.

 

Довідково:

5 липня 2022 року під час Конференції з питань відновлення в Лугано Прем’єр-міністр України від імені держави передав заявку на вступ до ОЕСР.

29 вересня 2022 року Глава Уряду виступив із промовою на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявка була розглянута.

5 жовтня 2022 року Організація економічного співробітництва та розвитку повідомила про старт діалогу щодо вступу України.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини