Підтримка громадян вступу України до ЄС та НАТО на рекордно високому рівні

92% і 89% українців хочуть бачити Україну країною-членом Європейського Союзу та НАТО відповідно. 

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології у період з 10 по 21 травня по всій Україні, окрім тимчасово окупованих територій. 

З травня 2022 року до травня 2023 року відсоток українців, які бажають вступити до НАТО, зріс із 73 до майже 90%. Кількість «тих, хто очікує» приєднатися зросла приблизно з 65 до 85 відсотків. Так само українці залишаються непохитними у своєму бажанні приєднатися до Європейського Союзу, причому показники «хочу» і «очікують» близько 90%. Посилення відданості України цінностям, орієнтованим на ЄС, демонструє прагнення країни стати повноправним членом Союзу. Примітно, що показник бажання українців щодо вступу до ЄС у період із серпня 2022 року до травня 2023-го не зазнав змін.

 

Довідково:

Національний Демократичний Інститут (НДІ) провів загальнонаціональне опитування у травні 2022 року, серпні 2022 року, січні 2023 року та нещодавно у травні 2023 року, щоб оцінити українську громадську думку щодо низки тем, пов’язаних із війною, геополітичним кліматом і надіями українців на майбутнє. 

Загалом опитано 2509 респондентів методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера. Ймовірна похибка не перевищує 2,2%.

НДІ – це неприбуткова, позапартійна, неурядова організація, яка працює у форматі партнерств у всьому світі для зміцнення та захисту демократичних інститутів, процесів, норм і цінностей для забезпечення кращої якості життя для всіх. НДІ прагне до світу, де панують демократія та свобода, з гідністю для всіх.

 

Джерело: Євроінтеграційний портал.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини