Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Президент України підписав Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№ 3077-ІХ)

 

 

 

За словами Голови Національного агентства України з питань державної служби Наталії Алюшиної, це важливий крок до розбудови публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної служби в органах місцевого самоврядування. НАДС як головний розробник Закону доклав значних зусиль для створення  умов відкритості та прозорості при підготовці документу. До його розробки було залучено широке коло експертів. Кожна норма проходила детальне обговорення і в підсумку отримано ґрунтовний документ. 

«Сьогодні дійсно важливий день для місцевого самоврядування України. Адже після ґрунтовної роботи  органи місцевого самоврядування отримали новий Закон, який дозволить ще ефективніше розбудовувати професійну службу в територіальних громадах. А також Закон містить норми, що дозволять гармонізувати положення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування», - коментує прийняття Закону Наталія Алюшина.

Закон передбачає зміни, щодо:

  • розмежування статусу службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування; 
  • закріплення принципу політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування, із збереженням за ними конституційного права обиратися та гарантій передбачених виборчим законодавством; 
  • упорядкування проведення відкритих конкурсів на посади службовців місцевого самоврядування; 
  • опублікування оголошення про конкурс та результатів його проведення через Єдиний портал вакансій публічної служби; 
  • запровадження щорічного оцінювання результатів службової діяльності службовців місцевого самоврядування;
  • порядку професійного розвитку службовців місцевого самоврядування;
  • механізму кар’єрного просування службовців місцевого самоврядування; 
  • удосконалення кадрового резерву службовців місцевого самоврядування; 
  • встановлення рамки посадових окладів службовців місцевого самоврядування; 
  • встановлення дисциплінарної та матеріальної відповідальності службовців місцевого самоврядування. 

Вдячні народним депутатам України,  представникам Офісу Президента України, СКМУ, центральних органів виконавчої влади, а також всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, профспілок, науковців, експертів з міжнародних організацій та проектів технічної допомоги за кропітку роботу під час розробки Закону, а також за його адвокацію та підтримку. 

Важливо: набрання чинності Законом передбачено через шість місяців з дня його опублікування, але не раніше ніж через шість місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}4213{/gallery}

Підписатися на новини