Наталія Алюшина: НАДС може стати потужним стейкхолдером у питаннях запровадження в Україні цінностей медіації

"Публічний службовець має володіти необхідними знаннями та навичками, щоб забезпечити людям підтримку, яку вони сьогодні потребують. НАДС зацікавлений, щоб публічні службовці отримали необхідні знання про те, як працювати з медіацією. Як, де і коли її застосовувати, щоб бути максимально корисними для людей, своїх громад. Маємо отримати пул службовців, здатних професійно використовувати інструмент медіації у своїй роботі й поширювати знання серед колег".  

Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина під час презентації Комунікаційної стратегії з медіації, організованої Проєктом ЄС «Право-Justice» у співпраці із Проєктом ЄС «CONSENT». 

За її словами, інструменти з медіації потрібні державним службовцям для захисту їхніх інтересів і формування культури посередництва у конфлікті. 

«В умовах війни і зростання внутрішньої агресії мусимо вчитися, як долати проблемні питання комунікації. Для цього потрібні розроблені скріпти та алгоритми, що сприяють безконфліктній комунікації», - зазначила Голова НАДС. 

Наталія Алюшина наголосила на можливості залучення Вищої школи публічного управління до процесу підготовки держслужбовців з питань медіації. 

«НАДС може стати потужним стейкхолдером у питаннях запровадження в Україні культури і цінностей медіації», - зауважила Голова Агентства. 

Довідково: 

15 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про медіацію». Закон визначає правові засади та порядок проведення медіації як позасудової процедури врегулювання конфлікту, принципи медіації, статус медіатора, вимоги до його підготовки та інші питання, пов’язані з цією процедурою. Медіація — це один із видів альтернативного врегулювання спорів. За допомогою цієї процедури можна владнати конфлікт без звернення до формальної системи судочинства. Налагодити комунікацію між сторонами конфлікту та досягти згоди допомагає нейтральний посередник — медіатор.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини