Вакансії

Головний консультант сектору координації Тwinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Тwinning  

  • Посадові обов’язки:
  1. Бере участь у забезпеченні функціонування Адміністративного офісу програми Twinning.
  2. Бере участь у координації діяльності з використання в Україні інструменту Twinning та підготовки проєктів Twinning.
  3. Бере участь у експертному, інформаційно-аналітичному, методологічному, організаційному та іншому забезпеченні використання в Україні інструменту Twinning.
  4. Бере участь у моніторингу стану використання інструменту Twinning.
  5. Бере участь у  щорічному інформуванні державних органів (установ) про можливості залучення технічної допомоги Європейського Союзу у рамках інструменту Twinning.
  6. Здійснює аналіз, оцінку та узагальнення проєктних пропозицій Twinning, у тому числі з урахуванням спроможності державного органу (установи) реалізовувати проєкт.
  7. Забезпечує регулярне оновлення на внесення змін до Робочого плану проєктів Twinning.
  8. Надає консультативно-методичну допомогу у підготовці та реалізації проєктів Twinning, зокрема:

-                        експертам Європейського Союзу та державним органам (установам) щодо розроблення проєктів детальних технічних завдань проєктів Twinning;

-                        державним органам у підготовці до участі в оцінці та відборі органів-партнерів проєктів Twinning – установ держав-членів Європейського Союзу;

-                        партнерам проєкту Twinning щодо розроблення контракту Twinning, зокрема робочого плану та бюджету.

  1. Аналіз та проведення попередніх консультацій з органами-бенефіціарами щодо проєктних пропозицій (концепцій) Twinning.
  2. Бере участь як спостерігач у засіданнях з відбору проєктних пропозицій від країн – членів Європейського Союзу, які виявили бажання стати партнерами з реалізації проєкту Twinning.
  3. Здійснює перевірку якості проєктів детальних технічних завдань проєктів Twinning і проєктів контрактів Twinning щодо відповідності вимогам Європейської Комісії, готує відповідні пропозиції, коментарі та узгоджує вищезазначені документи із Представництвом Європейського Союзу в Україні та державним органом (установою) – бенефіціаром проєкту.
  4. Погоджує та подає до Представництва Європейського Союзу в Україні для:

-                        оголошення тендеру - погоджений із заінтересованими державними органами (установами) проєкт детального технічного завдання проєкту Twinning;

-                        підписання - погоджений із державним органом (установою) проєкт контракту Twinning.

  1. Контролює та перевіряє готовність державного органу (установи) до реалізації проєкту Twinning, проводить з цією метою моніторинг за два місяці до підписання контракту Twinning, готує пропозиції щодо визначення порядку його проведення.
  2. Готує за результатами моніторингу висновки про готовність державного органу (установи) до реалізації проєкту та, у разі необхідності, надає  практичні рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності з питань підготовки та реалізації проєкту Twinning.
  3. Здійснює моніторинг стану реалізації проєктів Twinning, у тому числі шляхом участі у щоквартальних засіданнях наглядових рад проєктів, погодження квартальних та підсумкових звітів, проведення інших заходів; висловлює позицію щодо стану реалізації проєктів та надає пропозиції щодо поліпшення роботи для заінтересованих сторін.
  4. Здійснює постійний моніторинг проєктів Twinning: забезпечує проведення моніторингових місій перед початком впровадження проєкту, щомісячних моніторингових зустрічей з представниками проєктів, опрацювання проєктних звітів, бере участь у засіданнях наглядових рад проєктів Twinning.
  5. Бере участь у конференціях з нагоди офіційного відкриття/закриття проєктів Twinning.
  6. Здійснює систематизацію та зберігання документації, пов'язаної з підготовкою та реалізацією проєктів Twinning.
  7. Надає підтримку постійним радникам проєктів Twinning, у тому числі шляхом надання допомоги у підготовці інформації для постійних радників проєктів Twinning, надання роз’яснень щодо порядку їх перебування в Україні, підтримки у вирішенні візових питань.
  8. Веде робочі консультації, здійснює комунікацію та забезпечує співпрацю з офіційними особами відповідних Директоратів Європейської Комісії у Брюсселі, Представництва Європейського Союзу в Україні з питань використанням в Україні інструмента Twinning.
  9. Проводить попередній аналіз пропозицій країн-членів Європейського Союзу щодо їх участі в реалізації проєктів Twinning та консультації з органами-бенефіціарами.
  10. Здійснює консультаційне та аналітично-правове забезпечення участі органів-бенефіціарів в оцінці та відборі партнерів на виконання проєктів Twinning.
  11. Здійснює експертно-правову, методологічну, консультаційну підтримку роботи постійних радників проєктів Twinning.
  12. Веде архів документації щодо підготовки проєктів Twinning (листування з органами державної влади, концепції проєктів Twinning, технічні завдання для рамкових експертів, детальні технічні завдання проєктів Twinning, пропозиції до проєктів Twinning, контракти проєктів Twinning, квартальні та фінальні звіти проєктів Twinning, коментарі до перелічених документів та іншу проміжну документацію).
  13. Здійснює підготовку оглядових, інформаційних матеріалів для публікації у виданнях Центру та ЗМІ, розміщення на сторінках веб-сайту Центру та подання їх на погодження завідувачу Сектору.
  14. Готує інформацію щодо стану підготовки і реалізації проєктів Twinning.
  15. Готує інформаційні, аналітичні  матеріали для проведення заходів з питань  використання інструменту Twinning (семінарів, тренінгів, круглих столів, конференцій) та подає їх на погодження завідувачу Сектору.
  16. У межах компетенції виконує інші обов’язки, що випливають з покладених на Сектор завдань.

 

Оплата праці: 

посадовий оклад згідно штатного розпису,

+надбавка, премії

 

Обов'язкові вимоги:

Головний консультант повинен мати перший (бакалаврський) або другий (магістерський) рівень вищої освіти; як правило, стаж роботи не менше 1 року та досвід роботи у сфері міжнародних відносин і співробітництва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини