Відбувся міжнародний тренінг “На шляху до сталого підходу до управління якістю в країнах Східного партнерства”

27 лютого - 01 березня 2024 року у м.Подгориця (Чорногорія) відбувся I модуль “Створення основ шляхом досконалого партнерства” тренінгу “На шляху до сталого підходу до управління якістю в країнах Східного партнерства”.

Основна мета тренінгу - створення основ для сталого підходу до управління якістю (CAF) в органах державної влади країн Східного партнерства шляхом обміну досвідом з країнами Західних Балкан та Європейського Союзу. 

З вступними промовами до учасників заходу звернулися представники Регіональної школи публічного управління (ReSPA), Європейського інституту публічного управління (EIPA),  Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Програми SIGMA.

Протягом тренінгу було застосовано різноманітні навчальні методики для забезпечення всебічного навчання та повного залучення учасників, зокрема: інтерактивні презентації, аналіз конкретних ситуацій та їх практичне застосування. Також було напрацьовано та узгоджено наступні етапи впровадження Загальної схеми оцінювання (CAF). 

Представники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу/Українського національного ресурсного Центру CAF презентували свій досвід впровадження CAF в Україні. 

Від Центру участь у тренінгу взяли: заступник директора Юлія Єрченко, начальник відділу сприяння впровадженню нових стандартів і процедур діяльності центральних органів виконавчої влади Оксана Бутенко, начальник відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Яна Николаєва та головний консультант відділу нормативно-правової роботи та юридичного забезпечення Ірина Полевська.

Довідково:

Загальна схема оцінювання (CAF) – це система управління якістю, розроблена на основі Моделі досконалості Європейського фонду управління якістю (EFQM), який є ефективним інструментом удосконалення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

28-29 листопада 2019 року в м. Гельсінкі (Фінляндія) під час засідання міністрів країн Європейського Союзу, відповідальних за питання державного управління, було схвалено нових членів Робочої групи національних кореспондентів CAF EUPAN, зокрема Україна в особі НАДС отримала статус спостерігача у Робочій групі. 

Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу має статус Українського національного ресурсного центру CAF, а його обрані працівники – статус національних кореспондентів.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини