Відбулася робоча зустріч з представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)

07 березня 2024 року в онлайн-режимі відбулася робоча зустріч представників Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Японського агентства міжнародного співробітництва з метою обговорення співпраці в рамках професійного навчання державних службовців у довгостроковій перспективі.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості співробітництва щодо навчання державних службовців у рамках довгострокової навчальної програми JDS. Стипендіати JDS, прийняті в рамках проекту, зможуть здобувати експертні знання, здійснювати дослідження та налагоджувати зв’язки в університетах Японії.

У контексті майбутньої співпраці японська сторона висловила зацікавленість у наданні допомоги з огляду на свій досвід із застосування кращих практик у сфері державної служби. Зокрема, партнери представили спрощену форму довгострокової навчальної програми JDS, спрямовану на підтримку розвитку людських ресурсів на державній службі.  

У свою чергу, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець презентувала Постанову Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 990 «Деякі питання організації професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за кордоном», яка визначає умови організації та проходження професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у закладах освіти, установах, організаціях за кордоном.

За результатами зустрічі було обговорено подальші напрями співпраці, націлені на посилення процесу організації навчання та підвищення кваліфікації державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини