НАДС започатковує навчальну програму з підтримки ментального здоров’я публічних службовців під час війни

У НАДС розпочалось навчання публічних службовців за програмою підтримки ментального здоров’я під час війни. Це загальна короткострокова програма підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В», зокрема працівників служб управління персоналом. Програма розроблена експертами Вищої школи публічного управління у партнерстві з Регіональним фондом «Реформа державного управління у країнах Східного партнерства», GIZ.

Навчання здійснюється у формі тренінгу з використанням інтерактивних форм навчання та передбачає такі форми роботи, як інтерактивні лекції, майстер-класи, воркшопи, групові дискусії, групові розв’язання ситуаційних завдань та їх обговорення, виконання індивідуальних завдань. 

Протягом двох днів навчання бізнес-тренерка, психологиня, членкиня Української асоціації позитивної крос-культурної психотерапії (УАПП) Наталія Римар охопить теми підтримки ментального здоров’я на робочому місці, боротьби зі стресом під час війни, методиками психологічної відновлюваності (резильєнтності) та ін.

Слухачів тренінгу привітала Голова НАДС Наталія Алюшина, яка наголосила на актуальності такого навчання з огляду на травмованість війною та перебування у стані напруги та пролонгованого стресу.

«Повномасштабне вторгнення стало справжнім випробуванням здатності державних службовців та усієї системи державного управління ефективно виконувати завдання щодо захисту держави та забезпечення надання необхідних державних послуг населенню. Війна стала для України тестом на міцність і стимулом до змін. Разом з тим, система державного управління в надскладних умовах вистояла і виявила організаційну стійкість», - зазначила Наталія Алюшина.

Голова НАДС підкреслила, що на сьогодні психосоціальна підтримка, розвиток психологічної компетентності, попередження стресових розладів та професійного вигорання публічних службовців має стати одним із напрямків розвитку організаційної культури органів влади.

Наталія Алюшина нагадала, що НАДС та Вищою школою публічного управління, починаючи з 2022 року, здійснено комплекс заходів щодо психоемоційної підтримки публічних службовців, а саме: проведено Всеукраїнський освітній онлайн-марафон «Емоційна стійкість публічного службовця», підготовлено практичний посібник «Антистресова скарбничка», випущено сім відео-роликів «Техніки психоемоційної підтримки», розроблено та реалізовано чотири програми підвищення кваліфікації з питань психосоціальної підтримки, адаптації та розвитку психологічної компетентності публічних службовців.

«Переконана, що навчання за цією програмою стане цінним практичним досвідом. Впевнена, що ви, шановні слухачі, зможете стати амбасадорами із запровадження культури підтримки ментального здоров’я у команді та створення психологічно безпечного робочого середовища», - сказала Голова НАДС.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини