Засідання Координаційної ради у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)

Засідання відбулось під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Голови координаційної ради Андрія Клюєва за участю Начальника Головдержслужби Тимофія Мотренко.

Під час зазначеного засідання представники ОЕСР доповіли про результати проведеного ОЕСР чергового етапу секторального аналізу у секторах: агробізнес, машинобудування, енергоефективність у рамках програми «Стратегія секторальної конкурентоспроможності України». Зокрема, увагу зосереджено на таких питаннях:

актуальні проблеми в зазначених секторах;

ключові бар’єри, що стримують розвиток секторів;

рекомендації ОЕСР стосовно стратегій розвитку секторів ;

наступні кроки щодо реалізації проекту.

У обговоренні зазначених питань взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства промисловості України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Співробітництво з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)є одним з приорітетних напрямків роботи Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

Довідково:

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) була створена у 1961 році на базі Європейської організації економічного співробітництва, заснованої для управління допомогою з боку США та Канади у рамках Плану Маршала з реконструкції Європи після Другої Світової війни.

Ядром цієї організації спочатку були країни Європи та Північної Америки. Сьогодні ОЕСР об'єднує 31 країну, це Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Греція, Данія, Іспанія, Ісландія, Ірландія, Італія, Канада, Корея, Люксембург, Мексика, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, Японія, Чилі.

Співробітництво між Україною та ОЕСР започатковано у 1997 році шляхом підписання КМУ та ОЕСР Угоди щодо привілеїв, імунітетів та пільг, які надаються ОЕСР на території України. Угоду було ратифіковано Верховною Радою України у липні 1999 року (Закон України від 07.07.99 № 850-XIV).

З того часу представницькі делегації України на постійній основі беруть участь у заходах, що проводяться ОЕСР для країн, що не є членами цієї організації.

Співробітництво між Україною та ОЕСР здійснюється відповідно до Плану дій, який переглядається та затверджується щороку Координаційною радою у зв’язках з ОЕСР. Відповідальним за співробітництво України з ОЕСР центральним органом виконавчої влади визначене Міністерство економіки України.

У листопаді 2009 року експертами ОЕСР у рамках Євразійської програми конкурентоспроможності започатковано проект, покликаний забезпечити розвиток конкурентоздатності низки секторів української економіки та покращити інвестиційну привабливість України. Презентація цього проекту ОЕСР для України відбулася 24 листопада 2009 року в Києві.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини