Відбувся міжнародний навчальний семінар з питань впровадження законодавства щодо доступу до публічної інформації

12 жовтня у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбувся міжнародний навчальний семінар з питань впровадження законодавства щодо доступу до публічної інформації.

Захід організовано Нацдержслужбою України, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українсько – Датським проектом «Технічна підтримка реформування державного сектору в Україні. Фаза 2».

Відкрив семінар та вступив з вітальним словом В’ячеслав Толкованов, Голова Нацдержслужби України, в якому наголосив, що Нацдержслужбою України започатковано ряд навчальних пілотних семінарів, тренінгів та курсів підвищення кваліфікації для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо впровадження нового законодавства про доступ до публічної інформації, які були реалізовані в усіх регіонах України.

В свою чергу Денис Іванеско, Керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України в своєму виступі звернув увагу на високий рівень інформаційної свободи в Україні та підбив підсумки реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 16 місяців.

У своєму виступі Олександр Бухтатий, головний спеціаліст сектору з питань інформаційних відносин Департаменту фахової експертизи Секретаріату Кабінету Міністрів України, акцентував увагу на організації органами виконавчої влади доступу до публічної інформації.

Представники Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС презентували аналіз діяльності органів виконавчої влади за напрямом «зв’язки з громадськістю» та пропозиції щодо запровадження оцінки діяльності структурних підрозділів органів виконавчої влади за напрямом «робота з громадськістю».

У ході семінару було презентовано кращий іноземний та вітчизняний досвід щодо забезпечення доступу до публічної інформації та налагодження ефективної взаємодії між владою та громадськістю і обговорено питання підвищення кваліфікації державних службовців з питань доступу до публічної інформації.

У заході прийняли участь представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, вищих навчальних закладів, Громадської Ради при Нацдержслужбі України, громадських організацій, а також міжнародні та вітчизняні експерти.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини