Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 611

Всеукраїнський форум „Приязна адміністрація”

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

21 грудня 2010 року відбувся Всеукраїнський форум „Приязна адміністрація: надання доступних, зручних, якісних адміністративних послуг”

Організаторами форуму виступили Головне управління державної служби України, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Солом’янська районна у м. Києві державна адміністрація за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Під час заходу підбито підсумки проведення у 2009 році та визначено подальші перспективи Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” як інноваційного інструменту поліпшення роботи державних органів, а також обговорено актуальні проблеми та шляхи поліпшення системи надання адміністративних послуг громадянам та юридичним особам.

Проведення конкурсу започатковано Урядом з 2008 року з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні. Це одна з ініціатив Головного управління державної служби України, яка стала результатом плідного практичного співробітництва з європейськими колегами, зокрема Республікою Польща, де подібний конкурс проводиться з 2000 року.

Участь вітчизняних адміністрацій у конкурсі стала стимулом низки позитивних зрушень: без виділення спеціального фінансування, за рахунок наявних резервів робляться ремонти, входи обладнуються пандусами, у приймальнях розміщуються додаткові стільці і канцелярські приладдя, проводяться тренінги щодо удосконалення навичок спілкування та обслуговування відвідувачів, створюються громадські приймальні, здійснюються заходи щодо спрощення процедури отримання споживачами послуг тощо.

Переможці конкурсу 2009 року поділилися на форумі своїм досвідом щодо забезпечення доступності, зручності, своєчасності надання адміністративних послуг та налагодження ефективної взаємодії з громадськістю.

Актуальність такого підходу визначається стратегічними завданнями на шляху євроінтеграції та вдосконалення системи урядування України. Адже розвинені європейські країни ще від кінця минулого століття з метою підвищення ефективності державного управління реформували систему державно-управлінських відносин, у результаті чого змінилося бачення ролі органів влади у задоволенні потреб громадян в управлінні та регулюванні наданням державних послуг.

Підсумки обговорення стануть основою для підготовки науково-практичного видання „Приязна адміністрація: надання доступних, зручних, якісних адміністративних послуг”, в якому планується зосередитися на ключових аспектах надання якісних адміністративних послуг вітчизняними адміністраціями: етикеті державного службовця, інформаційній підтримці споживача адміністративних послуг органу влади, організації надання послуги, універсамах послуг, законодавчому забезпеченні сервісної держави, реєстрі адміністративних послуг та створенні веб-порталу надання адміністративних послуг в Україні.

Участь у форумі взяли керівники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівники апаратів обласних державних адміністрацій, вітчизняні та міжнародні експерти з питань реформи публічної адміністрації.

Читати 12287 разів Останнє редагування П'ятниця, 22 березня 2013 07:53

Актуально? Розкажіть друзям!